14 mei 2020

Droogbloemen houdbaarheid

Een veelvoorkomende vraag die wij krijgen is ‘Wat is de houdbaarheid van droogbloemen‘ en ‘Hoelang zijn droogbloemen houdbaar? Hoewel de houdbaarheid van droogbloemen kan verschillen, gaan nagenoeg alle gedroogde bloemen tot minstens een jaar mee mits deze in een ‘gezonde’ ruimte staan. Doordat we gebruik maken van een secuur droogproces blijven de kleur en kwaliteit van de droogbloemen intact en kun je een lange houdbaarheid van droogbloemen verwachten.

‘Droogbloemen gaan niet dood, dat zijn ze al’

Hedendaags zijn handgemaakte producten enorm in opkomst, en zo ook droogbloemen. Het jaar 2020 zal nu al de boeken ingaan van de opkomst, of misschien wel terugkomst, van gedroogde bloemen. Een belangrijke reden hiervan, misschien wel de belangrijkste, is de lange houdbaarheid van droogbloemen. Waar verse bloemen na 1 tot 2 weken vaak al vervangen moeten worden, hebben droogbloemen een lange houdbaarheid. Een andere bijkomstigheid is het eenvoudige onderhoud van droogbloemen. Af en toe (buiten) het stof van de droogbloemen afblazen is vaak al genoeg.

Droogbloemen-houdbaarheid

DROOGBLOEMEN LANG HOUDBAAR ÉN GOEDKOOP

Door de lange houdbaarheid, en het gegeven dat verse bloemen toch zeker wel om de 2 weken vervangen moeten worden, zijn droogbloemen een goede koop. De aankoopprijs van gedroogde bloemen, zoals een droogboeket, liggen vaak iets hoger. Echter ben je al goedkoper uit nadat het eerste boeket verse bloemen is vergaan en vervangen moet worden! Daarnaast kenmerken droogbloemen zich doordat ze uniek, kleurvol en hip zijn.

Wil je meer weten over de houdbaarheid van een droogboeket of andere droogbloemen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen graag!

Bekijk het actuele aanbod droogbloemen!

Related Tags