12 september 2021

De trainingsbank is een fitnessapparaat wat je tegenwoordig bij steeds meer mensen thuis aantreft. Wat maakt de trainingsbank voor thuis zo populair? En is het wat voor jou? Daar gaan we met deze post dieper op in.

Met een trainingsbank kun je thuis aan krachttraining doen. De voordelen hiervan zijn vrij simpel. Je hoeft niet meer naar en van de sportschool te reizen. Zo bespaar je tijd die je beter kunt besteden. Zeker in deze drukke samenleving. Daarnaast ben je vrij om te trainen wanneer, hoe en hoe lang je wil zonder rekening te houden met anderen. De trainingsbank voor thuis hoeft overigens geen volledige vervanging voor de sportschool te zijn. Sommigen gebruiken hem bijvoorbeeld als een toevoeging op de sportschool. Hoe je hem ook gebruikt, bij aanschaf is het belangrijk om een trainingsbank te kopen die bij je past.

Waar op letten bij de aanschaf

Bij de aanschaf van een trainingsbank voor thuis zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. De eerste eigenschap is natuurlijk het formaat. Hij moet goed passen in de ruimte die je ervoor hebt. Goed passen betekent niet dat je een trainingsbank koopt die net op de centimeter in de ruimte past. Bij veel trainingsbanken is het namelijk fijn als je er nog omheen kunt lopen.

Daarnaast zijn er veel verschillende soorten trainingsbanken. Bankdruk banken, krachtstations, squatrekken, losse bankjes enzovoorts. Hierbij is het belangrijk om een trainingsbank te kiezen die past bij je trainingsbehoeftes. Ook moet deze passen bij eventuele andere fitness toestellen die je bezit. Kijk dan ook goed naar je behoeftes. Vraag jezelf eerst af of het een volledige vervanging voor of toevoeging op de sportschool gaat zijn. Als de trainingsbank een vervanging is op de sportschool dan zul je er veelzijdiger op willen trainen dan wanneer het een toevoeging is op de sportschool.

Koop een trainingsbank op de groei

Een derde belangrijk aspect is het kopen van een trainingsbank op de groei. Zeker als je net begint met trainen zul je merken dat je kracht snel toeneemt en je dus snel met meer gewicht zult trainen. Dit gewicht moet er natuurlijk wel zijn. Ook moet de trainingsbank het gewicht kunnen dragen. Kortom, koop een trainingsbank van degelijk materiaal met genoeg gewicht om in te kunnen groeien.

Welk type trainingsbank je uiteindelijk koopt en wat je eraan uitgeeft is geheel aan jezelf. Wil je meer advies over trainingsbanken en wellicht andere fitnesstoestellen voor thuis? Kijk dan eens op fitnesstoestelkopen.nl.