23 februari 2020

– Persbericht –

Kleine verhalen in een grote wereld

Joep van Leeuwen uit Weesp schrijft over hoe hij samen met zijn zoon de wereld (her)ontdekt in de huidige maatschappij

Op vrijdag 21 februari is het eerste boek van Joep van Leeuwen: ‘Kleine verhalen in een grote wereld – Hoe een vader met zijn zoon de wereld (her)ontdekt’ verschenen. In deze verhalenbundel staan grappige, ontroerende en alledaagse verhalen die hij met zijn zoon meemaakt. Een inspirerende bundel waarin
hij laat zien dat een kind het meeste leert door te onderzoeken en met zijn ouders uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Deze verhalenbundel wordt sinds 21 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Begin 2015 werd van Leeuwen vader en alhoewel één van zijn grootste dromen uitkwam, ontstond ook een grote angst. Angst voor de wereld waarin hij zijn zoon een plek moest gaan geven. Sociale en de ‘gewone’ media stroomden over van ellende en haat over de talloze vluchtelingen, politieke stromingen en populisten. Hij vond dat hij als jonge vader over dit alles ook een mening moest hebben en die ook zo nodig moest delen. Totdat hij vlak voor kerstmis met zijn zoon Tijn op de bank zat en ze samen kerstliedjes van Frank Sinatra luisterden en naar de lampjes en de ballen in de kerstboom staarden.

“Deze setting omschreef ik in een klein verhaal en plaatste dit op facebook. De eenvoud en de beeldende manier van vertellen sprak mensen aan en hun positieve reacties inspireerden mij. Waarom al die negativiteit delen als er ook zoveel positiefs te melden valt. En al die positiviteit was al tien maanden heel dichtbij: mijn eigen zoon!”

In de maanden en jaren daarna (her)ontdekte hij samen met Tijn de wereld. De mooie en minder mooie dingen. De spannende, grappige en simpele dingen. Teleurstellingen en overwinningen. Hij ging ze opschrijven en delen. Een positief geluid laten horen en zien. Van al die verhalen heeft hij nu een uitgebreide selectie gemaakt en deze zijn gebundeld in dit boek.

Joep van Leeuwen (1983) is vader van Tijn en Eke, fysiotherapeut, muzikant, zanger, liedjesschrijver, een positieve realist en nu ook auteur van zijn eerste verhalenbundel. Doordat zijn verhalen uit de praktijk komen, vormen de inzichten samen een realistische boodschap: het opvoeden van een kind is een gezamenlijke en liefdevolle ontdekkingstocht door de huidige maatschappij.

Boekgegevens

Titel: Kleine verhalen in een grote wereld – Hoe een vader met zijn zoon de wereld (her)ontdektAuteur: Joep van Leeuwen
Verschijningsdatum: 21-02-2020
Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 126

Geïllustreerd: nee

ISBN: 9789463899987

Verkoopprijs: € 18,50
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Dit persbericht is afkomstig van uitgeverij Boekscout uit Soest.

Joep vindt het leuk om u hier meer over te vertellen.

Voor meer informatie en/of een interview kunt u hem bellen of mailen.
e-mail: jbj.van.leeuwen@gmail.com, telefoon: 06-26460070, website: www.kleineverhalengrotewereld.nl

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op:
Uitgever: Erwin de Haan, telefoon: 035-603 79 37, e-mail: marketing@boekscout.nl

U kunt beeldmateriaal of een digitaal recensie-exemplaar opvragen via marketing@boekscout.nl Wilt u geen persberichten van Boekscout ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden