Een tafelblad coaten met epoxy

Een tafelblad coaten met epoxy

Waarom epoxy als coating?

Een epoxy coating is qua uiterlijk te vergelijken met een laklaag, echter heeft epoxy een groot aantal voordelen tegenover lakken. Met een epoxy coating maak je je tafelblad namelijk bestendig tegen chemicaliën en zorg je voor een waterbestendige bescherming! Ook hecht epoxy vele malen beter dan de gemiddelde verf of lak.

Epoxy hecht op vrijwel elke ondergrond, mocht je niet zeker zijn of het oppervlak hecht, vraag het dan altijd na aan de leverancier van de epoxy.

Hoe kun je het best je tafelblad coaten met epoxy?

Het is belangrijk dat het tafelblad goed schuurt en het ontvet is voor je het in de epoxy zet. Doe je dit niet bestaat de kans dat de epoxy niet goed hecht op de vettige plekken.

Zorg ervoor dat je de epoxy altijd in de juiste verhoudingen mengt, lees hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing van de epoxy die je gebruikt!

De coating kun je het best aanbrengen met een roller of kwast, wanneer je een roller gebruikt is het verstandig om er een te gebruiken die zo min mogelijk pluist, het liefst nylon, je wilt natuurlijk geen pluisjes in de epoxy! Let op dat je wegwerp kwasten gebruikt, je kunt de epoxy niet meer van de kwast verwijderen!

Breng minstens 2 of 3 keer een laag epoxy aan, dit hangt af van het materiaal waarop je de coating aanbrengt. Hiermee zorg je dat je tafelblad volledig is afgedekt met epoxy. Nu is het alleen nog wachten op de uitharding!

Hier vind je een artikel over het aanbrengen van een epoxycoating waarin ook video materiaal gebruikt wordt.

Extra epoxytips!

  • Werk het liefst bij kamertemperatuur, dit zorgt voor een snellere uitharding
  • Draag altijd nitril handschoenen, zo voorkom je huidcontact en eventuele allergieën
  • Leg vuilniszakken neer op je werkplaats, zo voorkom je epoxy vlekken op de vloer

Voor epoxy kun je terecht bij Mr.Boat

 

Nick Kwiatkoski Womens Jersey