TRX oefeningen full body

TRX oefeningen full body

TRX oefeningen full body

Als je aan de slag wilt gaan met TRX oefeningen dan heb je hiervoor niet verschillende fitness apparaten nodig. Er zijn vele verschillende TRX variaties en oefeningen die zorgen dat jij betere coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht krijgt.

Wat is TRX precies?

TRX staat voor Totalbody Resistance-suspention eXercise. Het zijn door Navy Seals ontwikkelde oefeningen en het bestaat uit twee touwen met handvatten die je aan een ankerpunt bevestigd zoals een deur, balk of boom. Je kunt de TRX producten gemakkelijk bevestigen zodat je zonder veel moeite  thuis met de oefeningen aan de slag kunt. Het idee van de navy seals achter de TRX was om een trainingsapparaat te maken waarmee je onderweg gemakkelijk oefeningen kunt doen. Met weinig materiaal kun je heel effectief trainen!

Welke oefeningen kan ik doen?

Hieronder vind je een aantal TRX oefeningen op een rij met uitleg hoe je de oefeningen het beste kunt uitvoeren. Naast deze oefeningen die in dit artikel staan zijn er nog veel meer verschillende TRX oefeningen full body die je kunt uitvoeren.

3 – Bulgarian Split Squat

De Bulgarian split squat is een geavanceerd oefening vanwege de stabiliteit die nodig is om deze goed te doen. Een Bulgarian split squat is een moeilijke oefening om te balanceren, coördineren en stabiliseren.

Het is belangrijk om stevig en stabiel te staan wil je deze oefening goed uitvoeren. Dit vergt dan ook veel concentratie. Voer je deze oefening goed uit dan zul je dit goed merken in onder andere je hamstrings, bovenbenen en bilspieren. 

4 – Ham Curl

Misschien ken je deze fitness oefening al en heb je deze al talloze keren gedaan bij jou op de sportschool. Alleen deze TRX oefening van de ham curl zal je anders ervaren! Veel ham curl oefeningen worden gedaan op een fitness apparaat, maar bij deze TRX oefening zul je merken dat je meer spieren gebruikt dan bij een fitness apparaat. 

Deze TRX oefening dwingt je hamstrings om hard te werken. In tegenstelling tot de gewone machine ham curl heb je voor deze oefening  soepele hoepen en goede knieën nodig. De curls die je op een fitness apparaat doet richten zich meer op knieflexies en richten zich niet op de heupen. Het is ook een goede oefening voor mensen die al in een latere revalidatiefase zitten van bijvoorbeeld een gescheurde hamstring. 

5 – Face Pull

Face pull is een minder bekende oefening voor je spieropbouw, maar een o zo belangrijke oefening. Deze zijn belangrijk voor groei van de bovenrug en je armspieren.

Om het meeste uit deze oefening te halen, doe je de oefening op een zo langzaam mogelijk tempo om de spanning te verhogen. Het is te gemakkelijk om jezelf vanuit de onderste positie op te zwepen en alleen je spieren voor een kort moment aan te spannen. Langzaam aan optrekken dwingt je spieren ook langzaam samen te trekken en is een goede manier om groei te stimuleren.