Koffiemachine kopen prima, maar hoe zit het met de koffie?

Koffiemachine kopen prima, maar hoe zit het met de koffie?

Bij Langerak de Jong waren we er al veel langer van overtuigd: dat koffie alerter maakt, zit niet alleen in de cafeïne. We kunnen er nu aan toevoegen dat niet alleen wij dat zeggen. Ook de wetenschap is er van overtuigd. Koffie is koffie, bijvoorbeeld vanwege de geur. Klopt de geur niet uit uw koffiemachine op het werk? Een koffiemachine kopen kan dit probleem oplossen voor u. Maar alleen als u ook goede koffie erin heeft.

In het wetenschappelijk tijdschrift The Journal of Environmental Psychology is onlangs een onderzoek beschreven over dit onderwerp. In het kort: de onderzoekers wilden weten wat er zou gebeuren met mensen die koffie roken, maar het niet kregen te drinken. Wilt u een koffiemachine kopen? Let ook eens op de geur!

De proef op de som
Om dit te onderzoeken, kreeg een groep van 100 studenten 10 wiskunde-opgaven. De ene helft van de groep deed dit in een ruimte die geurloos was; de andere helft maakte de sommen in een ruimte die rook naar koffie. Wat bleek: de laatste groep maakte de sommen aanzienlijk beter dan de andere.

Geur van verse koffie zorgt er natuurlijk niet voor dat er cafeïne in de bloedbaan komt. Dus alleen de geur is al genoeg om het lichaam actiever en energieker te maken. Typisch voorbeeld van een placebo-effect. Alleen al de geur van koffie doet al iets met je.

Koffie op het werk
Dat koffie niet alleen maar een warme drank is met cafeïne, dat wisten wij al bij Langerak de Jong. En wij kunnen daar nog meer eigenschappen van koffie aan toevoegen. Koffie is niet alleen geur en smaak; het aanbieden van koffie is ook een gebaar. Bijvoorbeeld op het werk is het aanbieden van goede koffie een teken dat gasten en collega’s welkom zijn. En goede koffie ruik je, goede koffie kun je zien en uiteraard, goede koffie proef je. Daarnaast is koffie de drank om je welkom te heten en om de sfeer erin te brengen. Het is net als een handdruk. Leuk dat je er bent, waar zullen we het over hebben? Overigens werkt het ook de andere kant op. Een snelle kop met slechte smaak zorgt er als klant of collega niet voor dat je op je plek zit. Wellicht helpt een nieuwe koffiemachine kopen daar ook bij.

In tijden van personeelskrapte kun je dus maar beter een goed figuur slaan met de koffie.  Wilt u zeker weten dat u zich geen zorgen maken over deze eigenschappen? Maak dan kennis met ons eigen merk Primo Bravo.

Al eigenschappen die koffie zo geliefd maken, testen wij bij Langerak de Jong. De melanges worden eerst intern aan een onderzoek onderworpen. Pas als alles klopt aan de koffie, vindt u de melange in ons assortiment. Een nieuwe koffiemachine kopen verdient het om ook koffie te bevatten waar echt aandacht aan is besteed.

Daar ervaren wij zelf ook overigens. Als vers gebrande koffie in ons magazijn in Zoetermeer wordt gereden, ruikt binnen de kortste keren het hele magazijn naar verse koffie. Zou er ook harder worden gewerkt in ons magazijn, als de koffie wordt klaargezet voor onze klanten?