Auto verkopen in België

Auto verkopen in België

Wist je dat je ook een auto verkopen kunt in België. Nederlanders kopen auto’s uit België en Belgen kopen ook auto’s uit Nederland. Waarom? De prijzen kunnen in beide landen variëren. Het kan daarom goed zijn dat je Nederlandse auto in België meer waard is! Lees hieronder verder.

 

Wegenbelasting is killing

Belgen en Nederlanders hebben beide autokosten. Denk hierbij aan wegenbelasting en verzekering. De wegenbelasting is in Nederland erg hoog voor auto’s die zwaar qua gewicht zijn. Zeker wanneer ze ook nog eens op diesel rijden. In Nederland wordt er en gekeken naar de brandstof en gekeken naar gewicht. In België werkt dat heel anders. Daar betaalt men namelijk alleen voor de motorinhoud en niet voor het gewicht van de auto of het type brandstof waarop hij rijdt.

Een zware dieselauto kost alleen aan wegenbelasting in Nederland al een vermogen en dat maakt het een stuk minder aantrekkelijk.

We nemen als voorbeeld een Mercedes E200 CDI die 1736 KG weegt. In Nederland betaal je daarvoor 1410 euro aan wegenbelasting op jaarbasis. In België kost dezelfde auto slechts 430 euro per jaar. Een verschil van bijna 1000 euro per jaar. Deze auto is in België niet alleen makkelijker te verkopen, maar ook voor meer geld!

 

Auto verkopen voor meer geld

Een auto verkopen in België kan 25% meer opleveren! Op 10.000 euro is dat dus een winst van 2.500 euro, en dat is snel verdiend! In veel gevallen hoef je niet naar België toe om de auto naar de koper toe te brengen want ze komen hem graag halen. Via de autoveiling van Besteautobod.be kun je gratis je auto verkopen. Je hoeft de auto alleen maar aan te melden en vervolgens komt hij in een gesloten veiling te staan waar alleen erkende autobedrijven bij zijn aangesloten. Je doet dus geen zaken met lastige particulieren en dat scheelt een hoop gezeur. Na 24 uur sluit de veiling en krijg je te horen wat het hoogste bedrag is dat geboden is. Het bod dat je ontvangt is tevens vrijblijvend. Je bepaalt dus zelf rustig of je ingaat op het voorstel of deze afwijst. Wil je de auto verkopen, dan hoef je alleen maar akkoord te gaan en is de deal rond. Het autobedrijf die de auto van je overkoopt komt deze ophalen. Je hoeft dus nergens naar toe.

 

Alle merken, zelfs met schade verkopen

Niet alleen een prachtige bolide kun je makkelijk verkopen aan de buren, maar ook een auto met schade. In België noemen ze dit een autowrak. Een autowrak verkopen is ook kinderlijk eenvoudig bij Besteautobod.be

 

Gratis uitproberen

Ook hier geldt dat je hem gratis kunt aanmelden om te zien hoeveel erop geboden wordt. Staat de prijs je aan, dan is de verkoop snel geregeld. Wil je jouw auto dus makkelijk en snel voor veel geld verkopen? Probeer de veiling dan gerust uit. Binnen enkele minuten is het aanmelden geregeld en een dag later weet je precies waarvoor je hem kunt verkopen!